Pontos idő: 2018.12.17. 11:32

Időzóna: UTC + 2 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Füstölő
HozzászólásElküldve: 2014.07.09. 09:26 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.03.03. 14:10
Hozzászólások: 8
Tartózkodási hely: Beremend
Likes given: 4
Likes received: 17
Sziasztok!

Készítettem egy egyszerű könnyen használható és gyors eredményt hozó hideg füstölő szerkezetet, amivel a terveim szerint leginkább chilit fogok füstölni! A leírás az alábbi linkeken elérhető:

http://anirol.hu/blog/?id=8try112e
https://www.facebook.com/AnirolChili?hc ... n=timeline

Ha van valami javító ötletetek, illetve receptetek a chili füstöléssel, én szívesen fogadok mindent.

_________________
blog: http://www.anirol.hu
facebook: https://www.facebook.com/AnirolChili


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Füstölő
HozzászólásElküldve: 2014.08.23. 10:06 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.04.25. 20:47
Hozzászólások: 259
Tartózkodási hely: Budapest
Likes given: 272
Likes received: 177
Ha kisebb mennyiségben szeretnétek füstölni, vagy nincs füstölő gépetek, akkor ez a cikk lehet útmutató:
http://www.origo.hu/tafelspicc/technolo ... paign=menu

Én mégnem próbáltam, de amint lesz lehetőségem, biztos hogy ki fogom

_________________
"Know your limitations and build your skills slowly.
Quality, passion and love must go into everything you do."

Galéria:
https://www.flickr.com/photos/csertegt


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Füstölő
HozzászólásElküldve: 2014.08.23. 17:38 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.04.25. 20:47
Hozzászólások: 259
Tartózkodási hely: Budapest
Likes given: 272
Likes received: 177
Hirtelen felindulásból ki is próbáltam és vegyes érzelmekkel zárult a teszt.
Ami biztos, hogy rossz lett, de wok-nak semmi baja (aminek a család többi tagja is nagyon örült).
Íme rendszerezetlenül, amit tapasztaltam:
A legfontosabb, hogy nem olyan egyszerű, mint azt a cikk leírja, én például nem tudom, hogy mi miért, hogy van, de a technológia alapvetően működőképes.
Én valószínűleg túl sokáig tartottam benne a paprikákat ( kb 25 percig) és ehetetlenül füstös kormos rossz ízük lett.
Ha nem béleljük alufóliával a fedőt, akkor olyat érdemes használni, ami már nem nagyon kell (de amúgy meg lehet tisztítani.)
Én füstalapanyagnak használtam mindent amit találtam: rizs, cukor, egész bors, köménymag és valami régen lejárt teafű. Ezekkel kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy:
a cukrot nem értem miért kell bele, ő lehet a másik bűnös (az időn után), amiért rossz lett.
érdemes próbálkozni, először talán csak rizzsel, mielőtt az ember elkezd minden létezőt füstölni.
A füst természetesen kijön a fedő alól, de alig érezhető a lakásban, nem nagyon zavaró és néhány óra alatt ki is szellőzik.

Én még fogok próbálkozni, ajánlom mindenkinek, de érdemes kísérletezni mind az alapanyagokkal, mind az idővel.

_________________
"Know your limitations and build your skills slowly.
Quality, passion and love must go into everything you do."

Galéria:
https://www.flickr.com/photos/csertegt


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség