Pontos idő: 2018.06.22. 01:48

Időzóna: UTC + 2 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 18 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Chili őrölve
HozzászólásElküldve: 2014.10.03. 19:21 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.02.13. 10:39
Hozzászólások: 608
Tartózkodási hely: Dunakeszi
Likes given: 284
Likes received: 701
Hali!
Megvolt az első idei FAIL :D 3 óra 35-40-50 fokos (óránként emelt hőfokkal) sütőben szárítás.
"Há hogymogyam magááának" nem jött be :D picit megaszalódtak aztán pár napra rá bepenészedtek a habik. :mrgreen: Asszem komolyabban kell vegyem a témát :D

_________________
Gyáva népnek nincs hazája!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Chili őrölve
HozzászólásElküldve: 2014.10.04. 15:40 
Offline

Csatlakozott: 2014.08.20. 15:47
Hozzászólások: 100
Tartózkodási hely: Túrkeve
Likes given: 273
Likes received: 47
:) na igen, 3 óra az nem sok! Nagyon nehezen száradnak általig, az aszalódott 'gyümölcshús' még napokig,hetekig hajlékony, ami annak a jele hogy van benne nedvesség.
Hálóba ömlesztve akaszd egy radiátorra, legalább egy hétre.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Chili őrölve
HozzászólásElküldve: 2014.10.04. 20:44 
Offline

Csatlakozott: 2014.02.13. 11:27
Hozzászólások: 329
Tartózkodási hely: Debrecen
Likes given: 268
Likes received: 660
Nem igazán jó a gyors szárítás, illat és íz nem lesz az igazi.
Anyunak nincs valami fasza kis helye erre?Nekik mindig van tuti tippjük ;)

_________________
https://www.facebook.com/dankachili


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Chili őrölve
HozzászólásElküldve: 2014.10.05. 08:50 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.02.13. 10:39
Hozzászólások: 608
Tartózkodási hely: Dunakeszi
Likes given: 284
Likes received: 701
DankaChili írta:
Nem igazán jó a gyors szárítás, illat és íz nem lesz az igazi.
Anyunak nincs valami fasza kis helye erre?Nekik mindig van tuti tippjük ;)


Lehet az lesz. :D

Az a baj, hogy a radiátor felett szárítás még nem játszik mert belső 19 fok felett nem vagyok hajlandó bekapcsolni a fűtést :D

_________________
Gyáva népnek nincs hazája!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Chili őrölve
HozzászólásElküldve: 2014.10.05. 11:24 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.04.25. 20:47
Hozzászólások: 259
Tartózkodási hely: Budapest
Likes given: 272
Likes received: 177
Én tavaly csak felfűztem őket és kiraktam, és amikor úgy éreztem, hogy szárazak, akkor daráltam le.
De nem tudom mennyi ideig tartott :D

_________________
"Know your limitations and build your skills slowly.
Quality, passion and love must go into everything you do."

Galéria:
https://www.flickr.com/photos/csertegt


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Chili őrölve
HozzászólásElküldve: 2015.07.21. 15:12 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.08.14. 19:46
Hozzászólások: 43
Tartózkodási hely: Miskolc
Likes given: 121
Likes received: 35
Ugyan még nincs itt az ideje a szárításnak, de tavaly én is úgy jártam mint itt egy páran. Felfűztem pár moruga scorpions paprikát a radiátor fölé akasztottam, de nem száradt meg csak megpuhult és penészedett. ( vastag a héja a lelkemnek) ezért lenyúltam a Zasszonynak azt a kis hálóját amiben az apróbb dolgokat szokta mosni a mosógépben (zoknitartó vagy mi a fene) fehér, viszonylag nagy lyukú necc aminek a tetejét zsinórral lehet összehúzni. Telepakoltam paprikával és a számítógép hátuljához lógattam, ahol a venti nyomja ki a meleg levegőt. Úgy megszáradt a cucc, hogy csörgött! :mrgreen:
Nyilván nagyobb mennyiségnél ez nem a legoptimálisabb megoldás. :D


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Chili őrölve
HozzászólásElküldve: 2015.07.21. 19:58 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.02.16. 14:38
Hozzászólások: 130
Tartózkodási hely: Miskolc
Likes given: 246
Likes received: 67
A kínai fajtákat érdemes bevagdosni kettő vagy négy felé aztán úgy felfűzve szárítani. Különben bepenészedik. Vagy ha lényeg, hogy egészben maradjon, akkor a sütős vagy az aszalógépes dolog jöhet szóba. Az aszalógépnél arra kell figyelni, hogyha valamilyen durva paprika lesz szárítva rajta, esetleg darabolva is, azt a tálcát már másra nem nagyon lehet használni. :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Chili őrölve
HozzászólásElküldve: 2015.08.23. 19:16 
Offline

Csatlakozott: 2015.01.20. 19:01
Hozzászólások: 17
Likes given: 3
Likes received: 6
Tegnap csináltam jalapeno -ból fűszert.

Felkarikáztam, hogy gyorsabban száradjon, és légkeveréses üzemmódban 70fokon 6órán keresztül sütöttem, majd mozsárban összetörtem.

Kép
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 18 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2

Időzóna: UTC + 2 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség