Chili kertész fórum
http://chilikertesz.hu/

Hőkezelés, dunsztolás, stb.
http://chilikertesz.hu/viewtopic.php?f=36&t=3407
Oldal: 1 / 1

Szerző:  bcs [ 2017.06.12. 20:04 ]
Hozzászólás témája:  Hőkezelés, dunsztolás, stb.

Sziasztok!
A szószók, krémek, egyéb csodák megfelelő eltételéről nem nagyon találok információt.
Ti hogy csináljátok? Száraz dunszt, nedves dunszt? Egyáltalán szükséges ez? Valahol azt olvastam, hogy 4.6 PH alatt számít savasnak, ami fontos az eltarthatóság szempontjából. Ti mértek kémhatást? Honnan lehet egyáltalán csak hozzávetőlegesen megmondani, hogy egy adott szósz meddig áll el. Először is bontatlanul, majd utána, gondolom hűtőben tárolva.
A honi őstermelőknek egyáltalán szükséges valamiféle élelmiszermérnőkkel ezügyben konzultálni?
Köszönöm előre is, ha megosztjátok a tudásotokat.
bcs

Szerző:  schelly [ 2017.06.12. 21:12 ]
Hozzászólás témája:  Re: Hőkezelés, dunsztolás, stb.

Szia!

Ha a receptek között böngészel, minden kérdésedre választ kapsz. Én is így csináltam annak idején az első szószaimat, és elég jól sikerültek. Tartósítás nélkül, hűtőben 1 évet simán kibír, de van olyan is, amit régebben csináltam, csak lassan fogy, mert bitang erős... Kémhatással szerintem ne foglalkozz, ha csak saját felhasználásra csinálod a szószt. Ha eladod, akkor meg ennél sokkal több dologra kellene figyelni, ez is le van írva valamelyik topicban. Sok sikert!

Szerző:  bcs [ 2017.06.12. 21:18 ]
Hozzászólás témája:  Re: Hőkezelés, dunsztolás, stb.

Csak saját használatra, persze. Kis hal vagyok én. :)
Viszont azért a családnak majd osztogatnék, és nem akarok senkit botulizmussal megfertőzni. Még véletlen sem.

Oldal: 1 / 1 Időzóna: UTC + 2 óra
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/