Pontos idő: 2018.06.22. 01:49

Időzóna: UTC + 2 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Chili fagyasztva
HozzászólásElküldve: 2014.08.23. 09:33 
Offline

Csatlakozott: 2014.05.06. 19:42
Hozzászólások: 28
Tartózkodási hely: Tahitótfalu
Likes given: 18
Likes received: 13
Sziasztok!

Sokféle recept, szósz gyűlt már itt össze, viszont én néha (gyakran :roll: ) vágyom a friss, tiszta illatára és ízére a paprikának.

Érdemes lefagyasztani őket, és ha igen milyen formában, mennyire őrzik meg a friss tulajdonságaikat, van-e tapasztalat ezzel kapcsolatban? Elég sok eltérő véleményt olvastam idáig... indiai boltban vett fagyasztott Habanero-hoz volt szerencsém, erősnek erős volt, de illata már kevésbé.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Chili fagyasztva
HozzászólásElküldve: 2014.08.23. 10:24 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.04.25. 20:47
Hozzászólások: 259
Tartózkodási hely: Budapest
Likes given: 272
Likes received: 177
gizmo írta:
Sziasztok!

Sokféle recept, szósz gyűlt már itt össze, viszont én néha (gyakran :roll: ) vágyom a friss, tiszta illatára és ízére a paprikának.

Érdemes lefagyasztani őket, és ha igen milyen formában, mennyire őrzik meg a friss tulajdonságaikat, van-e tapasztalat ezzel kapcsolatban? Elég sok eltérő véleményt olvastam idáig... indiai boltban vett fagyasztott Habanero-hoz volt szerencsém, erősnek erős volt, de illata már kevésbé.


Szia!

Ezt a receptet a The Complete Chile Pepper Bookból fordítottam:

Fagyasztott chili püré
(nagyon csípőstől az extrém csípősig)
Itt az egyik legjobb módja a kisméretű chilik feldolgozásának és tartósításának. A módszer annyira egyszerű, hogy sokszor elkerüli a figyelmünket. Az elkészítéshez szükséged lesz egy nagy teljesítményű turmixgépre vagy aprítóra. Egy-egy helyre 2-3 chilit számíts.

Hozzávalók:
Kisméretű friss chilik (jalapeno, habanero, rocoto), magok és szár nélkül
víz, szükség szerint

Elkészítés:
Tegyük a chiliket a turmixgépbe egy kevés vízzel, és pürésítsük közepesen híg állagúra. NE szagoljunk bele!!! Öntsük a pürét műanyag jégkockatartóba és fagyasszuk le. Miután megfagytak tegyük be őket jól záródó műanyag zacskókba (lehetőleg duplán). Címkézzük fel, és tegyük vissza a fagyasztóba.


Kipróbálni még nem próbáltam ki, és nem írja, hogy mennyire marad meg az íze, illata, de remélem már ennyivel is tudtam segíteni.

_________________
"Know your limitations and build your skills slowly.
Quality, passion and love must go into everything you do."

Galéria:
https://www.flickr.com/photos/csertegt


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség