Pontos idő: 2018.06.20. 11:09

Időzóna: UTC + 2 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Chili füstölve
HozzászólásElküldve: 2014.06.18. 12:33 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.03.03. 14:10
Hozzászólások: 8
Tartózkodási hely: Beremend
Likes given: 4
Likes received: 17
Sziasztok!

Tavaly rengeteg paradicsomot aszaltam és füstöltem meg. Sajnos már rég elfogyott. Az idén a paradicsom mellett sok-sok chili is erre a sorsra fog jutni.
Van valami ötletetek, praktikátok a chili füstölésre? Melyik fajták a legjobbak füstölve?
Én elsőre Jalapenora, Serranora és több féle Habanerora gondoltam.

_________________
blog: http://www.anirol.hu
facebook: https://www.facebook.com/AnirolChili


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Chili füstölve
HozzászólásElküldve: 2014.06.18. 20:10 
Offline

Csatlakozott: 2014.06.01. 15:19
Hozzászólások: 10
Likes given: 0 time
Likes received: 5
A füstölt-őrölt Cayanne is nagyon finom tud lenni.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Chili füstölve
HozzászólásElküldve: 2014.08.23. 17:24 
Offline

Csatlakozott: 2014.04.24. 08:28
Hozzászólások: 10
Likes given: 1 time
Likes received: 0 time
Sziasztok!

Szerintetek a halfüstölő szett (http://racvarosihorgaszbolt.hu/termekei ... berendezes) alkalmas lehet a chilik füstölésére? Hideg vagy a meleg fustoles?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Chili füstölve
HozzászólásElküldve: 2014.08.25. 11:37 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.03.03. 14:10
Hozzászólások: 8
Tartózkodási hely: Beremend
Likes given: 4
Likes received: 17
A halfüstölő is teljesen jó chilit füstölni. Bár ezzel csak forró füstölést lehet elkövetni, ami kevésbé tartósít, de az ízben nagy különbség nem lesz. Ha szárított chilit akarsz füstölni, pl.: chili pornak, arra mindenképpen hideg füst kell.

_________________
blog: http://www.anirol.hu
facebook: https://www.facebook.com/AnirolChili


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Chili füstölve
HozzászólásElküldve: 2015.08.16. 21:21 
Offline

Csatlakozott: 2015.08.06. 14:27
Hozzászólások: 5
Likes given: 0 time
Likes received: 0 time
Üdv!
Csak egy kérdés. Előbb füstöljem és aztán szárítsam, vagy fordítva?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Chili füstölve
HozzászólásElküldve: 2016.01.21. 00:56 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2014.03.24. 00:17
Hozzászólások: 26
Likes given: 10
Likes received: 6
Ebben a szezonban-ha jó lesz a termés- kipróbálom a füstölést. Ezt tervezem megépíteni hozzá: http://hogyankell.hu/H%C3%A1zilag_forr% ... 9pb%C5%91l

Tapatalk-kal küldve az én SM-A300FU-el


Vissza a tetejére
 Profil  
 
 Hozzászólás témája: Re: Chili füstölve
HozzászólásElküldve: 2016.01.21. 18:42 
Offline

Csatlakozott: 2014.02.23. 19:12
Hozzászólások: 59
Tartózkodási hely: Páty
Likes given: 13
Likes received: 45
A hideg füstölés barátainak ajánlom ezt a kis szettet.
Ezzel akár egy teraszon is elvégezhető a füstölés!
A helyes sorrend pedig szárítás, füstölés szerintem, hiszen hidegfüstölni csak ilyen időkben, főleg télen érdemes, addigra pedig pont megszárad a papresz.

http://www.bbq-expedition.hu/hidegfustolok


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 7 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 2 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group Color scheme by ColorizeIt!
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség